Book et 30-min uforpligtende afklaringsmøde og hør mere om turen til Kroatien i efteråret 2024 →

Verden som arbejdsplads - fra hostel til co-living og fra café til co-working.

Startskuddet skal formentlig findes tilbage i 2015, da jeg sidder på et kontor i København og kigger ud af vinduet. Solen skinner og sommeren står for døren. Men her sidder jeg i et glasbur foran en computer og kigger ud på folk, der nyder en is og årets første rigtige sommerdag. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg sidder og tænker, hvorfor dælen sidder jeg herinde bag skærmen, når livet leves lige derude på den anden side af glasset. Jeg kan ikke være med for jeg har endnu ikke fri for i dag.

Et lille års tid tidligere var jeg netop blevet færdiguddannet som kandidat i Informationsvidenskab fra Aalborg Universitet CPH. Undervejs på uddannelsen havde jeg i stedet for et studiejob taget de første spæde skridt som selvstændig. Derfor lå det jo nok allerede i kortene den sommerdag, at min redning skulle være livet som selvstændig. Blot to måneder efter min higen efter isen på den anden side, så sad jeg faktisk på den anden side. Nu som fuldtids-selvstændig og klar på masser af is.

Det første stykke tid arbejdede jeg mest fra caféer og fra en vens sofa (ja, jeg stod faktisk uden sted at bo på det tidspunkt). Stille og roligt gik det op for mig, at man det jo rent faktisk var muligt at tage ud og opleve verden, så længe jeg bare havde computeren med under armen, så var det jo muligt at arbejde. Eller det troede jeg i hvert fald. Det skulle nemlig vise sig, at kombinationen mellem, at bo på et hostel blandt backpackerere og så det at skulle arbejde samtidig bød på lidt for mange fristelser. Lidt for meget oplevelse og lidt for lidt arbejde.

Dengang tilbage i 2016 var der ikke mange - og slet ikke i Danmark - der kendte til begreber som digitale nomader, co-living, co-working, remote work, location independent etc., men efter en tur hvor der ikke var blevet arbejdet helt nok, så higede jeg igen efter noget, eller rettere nogle. Nogle der var mere professionelle og ikke bare skulle feste sig igennem deres ferie. Der måtte ganske enkelt være andre muligheder.

En random google søgning i stil med “work and travel” betyder, at jeg kort tid efter falder over et sted der hedder Sun and Co, der ser ud til at være lige præcis det jeg ledte efter. Bo sammen og oplev kulturen og området sammen, men mens du arbejder på dine egne ting i løbet af dagen. Let’s go, tænkte jeg. Lad os se hvad det er for noget. Det skulle vise sig at være den anden begivenhed, der har været med til at definere hele den lange rejse på vej mod konceptet og ideen bag dig og din business.

Fællesspisning Sun and Co

Nicki arbejder fra Grækenland

Tirana konference

En forårsdag i 2015 og en efterårsdag i 2016. Siden de to definerende dage, så har det været en definerende del af mit liv. Langt største delen af de steder vi rejser hen har en eller anden form for community enten i form af et co-working, hvor der afholdes events og sessions i forskellige formater, eller i form af co-living, hvor du ganske enkelt designer hverdagen sammen og dermed både vidensdeler og hyggesnakker rundt om køkkenbordet. Nogle gange er tingene mere formelt end andre. Nogle gange er det mere personligt end andre. Nogle gang mere intenst.

Men det er altid mødet med andre mennesker og de oplevelser der deles, der gør co-working og co-living steder til verdens bedste “arbejdsplads” for mig også selvom det ikke altid har noget med selve arbejdet at gøre.

Hvis vi blot kigger på de seneste 12 måneder, så er nedenstående alle arrangementer jeg har været en del af, der kan relateres til enten workation, co-working eller co-living.

  • Co-liver og mentor ved "workation"-turisme projekt i Istria, Kroatien.
  • Deltaget i Digital Nomad Week Plitvice, retreat i Kroatien.
  • Del af co-working community i Thailand, Vietnam and Spanien.
  • En måneds fokus i rural co-living i Galisisk landsby.
  • Deltaget workaway-retreat i bjergene ud for Malaga, Spanie.
  • Organiseret retreat i det spanske Baskerland for 10 webshop ejere.
  • Deltaget i konference Bansko Nomad Fest, Bulgarien.
  • Arrangeret un-conference for webshop i Danmark

Jeg er således gået fra at have svært ved at finde noget, der var seriøst nok til, at det i dag er en integreret del af min hverdag. Det er således også disse mange forskellige steder og oplevelser, der har været med til at forme min tilgang til, hvordan jeg synes sådanne kan designes. Det tager jeg med mig i dig og din business - work retreat konceptet. Dette uddybder jeg i den næste artikel.

Har du nogle spørgsmål til mig eller er der noget du ønsker, at jeg går i dybden med i en fremtidig artikel, så send mig en mail, så tager jeg emnet op.

Nicki på bobslædebanen fra OL i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina