Hvad er et retreat?

Et retreat skal i mine øjne blot forstås som et ophold, der fungerer som et åndehul i hverdagen. Et sted hvor du uden forstyrrelser fra højre og venstre kan fokusere på dig selv. I modsætning til det at holde ferie fra hverdagen, så får du på et retreat noget med hjem du kan bruge i hverdagen. Det kan være ny viden, nyt perspektiv, ny plan, nye værktøjer eller dets lignende.

Hvad betyder order retreat egentlig?

Retreat, retræte på dansk, er engelsk og stammer fra det latinsk retrahere og betyder tilbage (re) trække (trahere). Oprindeligt brugt i forbindelse med, at en hær trækker sig tilbage fra fjenden. Til tider - i livet såvel som i krig - kan det være hensigtsmæssigt, at trække sig tilbage for at omgruppere indsatsen, revidere planen og samle kræfter til et nyt slag.

Uden at sammenligne hverdagen alt for meget med krigsførelse, så kan man godt nogle gange blive overmandet af hverdagen. De fleste kan nok nikke genkendende til, at det nogle gange kan være nødvendigt at træde et skridt tilbage fra det hektiske, det kaotiske og det travle som hverdagen til tider byder en på. Derfor har du brug for at tage på retreat.

Måske har du hørt om yoga-retreat, wellness-retreat eller silence-retreat. Dette er typisk ophold, hvor man enten alene eller sammen med andre trækker sig tilbage til et sted, hvor det er muligt, for en stund, at prioritere en selv - et åndehul væk fra hverdagen.

Men er det ikke bare sådan noget woo-woo?

Nu sidder du måske og tænker. “Det er fint med alt det dersens woo-woo noget, men hvad kan jeg som iværksætter bruge det til?”

Forestil dig at træde væk fra hverdagen i din forretning - blot for en stund.

Væk fra forstyrrelserne. Væk fra forpligtelserne over for familien, børnene og vennerne. Væk fra myldretidstrafikken og forsinkede tog.

Forestil dig tre dage, fire, fem, måske endda en hel uge uden at skulle tænke på noget som helst andet, næsten, end dig selv og måske din business.

Ikke fordi du bare er egoistisk, men fordi du ved, at det gør dig bedre, når du vender tilbage til fronten (hverdagen).

Nogle dage i et åndehul, hvor du har ro til at prioritere dig selv og se det hele i fra et andet perspektiv, så du kan kigge på forretningen udefra og lægge en plan for hvor den skal bevæge sig henad og hvordan den kan forbedres på forskellige punkter.

Det er slet ikke så woo-woo endda.

På et work-retreat behøver du hverken at sidde i komplet stilhed i flere dage eller meditere fra morgen til aften. Du kan fokusere på dig selv og din business.